Λογοτεχνικές Κυριακές στον “Καύκασο”

1779126_584575601625049_1681243676_nΉταν δύο Κυριακές γεμάτες φως και λογοτεχνία. Το πολιτιστικό κέντρο “ο Καύκασος” εγκαινίασε επίσημα την έναρξη λειτουργίας της μοναδικής Γεωργιανής βιβλιοθήκης με δύο συναντήσεις που έφεραν τους φίλους του Κέντρου κοντά στην νέα γεωργιανή λογοτεχνική δημιουργία.

Οικοδέσποινα των δύο αυτών συναντήσεων, που έγιναν στις 9 και στις 16 Φεβρουαρίου, η καθηγήτρια λογοτεχνίας, ποιήτρια και ελληνίστρια Κέτι Νιζαράτζε που βρέθηκε τις προηγούμενες δύο εβδομάδες στην Αθήνα, καλεσμένη του πολιτιστικού κέντρου “ο Καύκασος”.

Στην πρώτη συνάντηση, την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, η κα Νιζαράτζε, παρουσίασε στο κοινό βιβλία που αντιπροσωπεύουν τις κυρίαρχες τάσεις στη σύγχρονη Γεωργιανή λογοτεχνία, μίλησε για συγγραφείς που ξεχωρίζουν για το έργο τους, ενώ αναφέρθηκε και στη δική της σχέση με την Ελληνική γραμματεία. Στη συνάντηση, που τίμησαν με την παρουσία τους και ο Πρέσβης της Γεωργίας στην Ελλάδα με τη σύζυγό του, συμμετείχαν επίσης μέσω διαδικτύου και δύο σημαντικοί και δημοφιλείς Γεωργιανοί συγγραφείς, ο Λάσα Μπουγάτσε και ο Ντάτο Τουρασβίλι. Στη δεύτερη συνάντηση, ακριβώς μια εβδομάδα μετά, στις 16 Φεβρουαρίου, η Κέτι Νιζαράτζε, μεταξύ άλλων, διάβασε επιλεγμένα αποσπάσματα σύγχρονης πεζογραφίας και ποίησης.

Οι όμορφες αυτές συναντήσεις, εγκαινιάζουν μια σειρά δράσεων που σηματοδοτούν το άνοιγμα της Γεωργιανής Βιβλιοθήκης “Αγ. Ευθύμιος ο Αγιορείτης” (ექვთიმე მთაწმინდელი) στο κοινό με στόχο να αναβαθμιστεί η θέση και η λειτουργία της.

Ακολουθούν κάποιες φωτογραφίες από την πρώτη συνάντηση, της 9ης Φεβρουαρίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *