Προώθηση της ειρήνης μέσω του εθελοντισμού

10173265_10201146448101827_1536730929_nΣτην Τσεχία βρέθηκε τον προηγούμενο μήνα, εκπροσωπώντας το Πολιτιστικό Κέντρο “ο Καύκασος”, η Σαλόμε Γκουλαξίδου, όπου έλαβε μέρος σε εκπαιδευτική επίσκεψη με τίτλο “Through Volunteering to Peace Promotion” (μέσω του εθελοντισμού στην προώθηση της ειρήνης) που πραγματοποιήθηκε στην Πράγα, στη Cesky Krumlov.

Η επίσκεψη διοργανώθηκε από την Τσεχική ΜΚΟ «Youth Included», μια οργάνωση που ενώνει τους μετανάστες που ζουν στη Δημοκρατία της Τσεχίας με νέους Τσέχους.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις οργανώσεις τους και να γνωρίσουν 31 συμμετέχοντες από την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

Μεταξύ των δραστηριοτήτων, έγιναν επισκέψεις και συζητήσεις με τοπικές οργανώσεις και ΜΚΟ, εργαστήρια για μη βία στην επικοινωνία και τα μέσα ενημέρωσης, δημιουργία ομάδας ειδικών δραστηριοτήτων και εξέλιξης του προγράμματος.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την ομάδα της ΜΚΟ «Youth Included» και την διευθύντρια του Ekaterina Batueva για τη θερμή υποδοχή και την άριστη διοργάνωση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *